Warning: ./cache is not writeable. Make sure you've set the correct relative or absolute path, and that the location is server-writable. in /var/www/production/it-systems.fi/public_html/feeder/library/SimplePie.php on line 1369

Tulevaisuudessa video ruokkii Nokiaa

Eilen illalla ennen Nokia uutisia lähdin kauppaan ja huomasin kadulla, että on YLE:n pääuutisten aika. Ei muuta kuin kapula esiin ja ryhdyin kävellessäni seuraamaan uutisia.

Uutiset tuntuivat selvästi pidemmiltä kuin sohvalla istuessani. Ehdin kävellä kauppaan, valita ostokset ja maksaa kassalle, ennenkuin uutiset olivat ohitse. Vaikken jokaisella kauppareissulla uutisia tai dokumentteja katsokaan, niin suunta on selvä - liikkuvaa kuvaa vauhdissa.

Mobiilidata kuusinkertaistuu joka vuosi, kertoo YLE tämän päivän uutisissaan ikään kuin pohjaksi Nokian päätöksille keskittyä entistä tanakammin verkkojen kapasiteetin kasvuun.

Kaikesta nettiliikenteestä jo yli puolet on videokuvaa. Ikään kuin pisteenä i:n päällä on myös pääkaupunkiseudun kirjastojen tänään avattu elokuvapalvelu. Nettiyhteydellä ja kirjastokortilla pääsee ilmaiseksi käsiksi 2500 elokuvaan näin heti alkajaisiksi.

YLE:n uutisessa tietoliikennejätti Ciscon Systemsin raportin mukaan vuonna 2017 videokuva kattaa jo 80 - 90 prosenttia kaikesta internetliikenteestä. Silloin nettiin syötetään joka sekunti miljoona minuuttia videokuvaa.

Toki näistä minuuteista suuri osa on enemmän tai vähemmän arvotonta, mutta tottumus on toinen luonto. Ihmiset tottuvat avaamaan ja ymmärtämään asioita liikkuvan kuvan kautta ja tämä on myös yritysten asiakaskommunikoinnissa syytä ymmärtää.

Mukana kulkevat kännykät ja tabletit tarkoittavat, että liikkuva kuva myös liikkuu ja tämän todistaa se, että internetin mobiilidataliikenne kasvaa tällä hetkellä 600 prosenttia vuodessa. Moni palveluntuottaja näkee saman asian omissa statistiikoissaan. Tämä oli ensimmäinen kesä, kun kesä-heinäkuussa ei juurikaan näkynyt perinteistä kesänotkahdusta.

Nyt ollaan siinä kehityksen vaiheessa, että liikkuva kuva kiinteässä ja mobiiliverkossa ei ole enää puuhastelua, vaan pitää ymmärtää sen voima ja mahdollisuus omassa toiminnassa.

More blog entries

“Hyvä webstrategia mahdollistaa yrityksen näyttää isommalta, puhua kovemmin ja tavoitella pidemmälle. Siinä hieman ajateltavaa.”
(1.3.2013)